Bytte og returer

Selvfølgelig vil vi at du som kunde skal være fornøyd med produktene du bestiller i nettbutikken. Hvis du ønsker å bytte eller returnere, har du alltid rett til å avbryte kjøpet. Disse varene må være ubrukte og i samme tilstand og kvantitet på kjøpstidspunktet. Enhver etikett må påføres og må ledsages av originalemballasjen. Hvis du betaler tilbake, har vi rett til å trekke fra eventuell reduksjon i verdien av din disposisjon. Hvis produktet brukes slik at vi ikke kan selge produktet til andre kunder, kan vi ikke godta avkastningen og refundere pengene til deg.

Endringer i nettverket, retur og gjenoppretting

Hvis du kjøper på nettet, kan du selvfølgelig gjøre endringer og returnere gjennom nettbutikken.

Hvis du ønsker å sende en vare tilbake og få full erstatning, prosjektet som du bare trenger å forholde seg til, trenger det riktig nivå av funksjoner og funksjonalitet av produktets OK. Selvfølgelig har du rett til å prøve på et par sko du kjøpte. Hvis du håndterer produktet i større grad, har vi rett til å trekke fra en betaling fra beløpet av refusjonen. Beløpet som trekkes, vil falle i verdi sammenlignet med den opprinnelige verdien av produktet under de nye forholdene.

Utvekslingsprodukter gjennom nettbutikken er gratis. Beløpet i midten av bryteren overskrider beløpet for den opprinnelige bestillingen, for eksempel. Hvis du bytter til et dyrere produkt, vil det bli sendt separat etter at det er sendt.

Ikke gjør nye ordrer i nettbutikken. Hvis det anses som en erstatning, vil en ny faktura bli sendt når du bestiller. Hvis du benytter tilbudet, er det viktig at du ikke utsteder nye ordrer fordi det anses som et nytt kjøp. For at tilbudet skal fortsette å søke, må det endres gjennom kundeservice når retur er returnert til oss.

Hvis andre størrelser / farger / artikler kreves, må nye ordrer legges til nettbutikken.

Hvis noe går galt eller mangler eller vi sender deg feil element, sender vi deg et nytt element. Etter en gyldig klage får du dekket retur. Ta kontakt med kundeservice før du returnerer varer.

Hvordan komme tilbake til nettverket

1. Fyll ut kvitteringen. Skriv inn grunnen for retur eller om du vil annonsere / bytte og ønsker å bestille for et nytt prosjekt. Skriv inn bestillingsnummer, artikkelnummer og størrelse.

2. Hvis du ønsker å utøve dine avbestillingsrettigheter, vennligst kontakt kundeservice innen 14 fra varen mottatt via e-post.

3. Pakke varen med kvitteringen i originalpakken. Når vi mottar retur, må kartong / skoboks være intakt. Bruk den ytre emballasjen til produktlevering når emballasjeprodukter.

4. Limet returnerer etiketten for å returnere pakken (ved å trekke bare returbelastningen på baksiden 49 når prosessen er tilstrekkelig. Dette trekkes fra det registrerte antallet).

5. Levering av returpakker på den siste leveringsstedet i forbindelse med mailing